Legalisatie & courior Dienst

Legalisatie
Legalisatie van beëdigde vertalingen
Een beëdigde vertaling kan door de rechtbank worden gelegaliseerd door middel van een gewone legalisatie of een apostille.

Wat is een apostille?
Het Apostilleverdrag maakt de legalisatie van veel documenten eenvoudiger. Dit verdrag is daarmee één van de belangrijkste verdragen om documenten eenvoudiger te legaliseren. Het is een vereenvoudigde legalisatie in de vorm van een verklaring van de Rechtbank waarin wordt bevestigd dat een bepaalde persoon het betreffende document in een bepaalde hoedanigheid (bijvoorbeeld als beëdigd vertaler of notaris) heeft ondertekend.
De apostille wordt erkend door de landen die zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag (Convention of 5 October 1961 Abolishing the Requirement of Legalisation for Foreign Public Documents). Er treden nog steeds nieuwe landen toe tot dit verdrag. Door deze landen worden verder geen formaliteiten vereist ter legalisatie van een akte of vertaling. Apostilles kunnen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Italiaans worden afgegeven.
Meer informatie ? klik hier:

http://www.rechtspraak.nl/organisatie/rechtbanken/den-haag/bezoekinformatie/centrale_balie/pages/apostillesenlegalisatie.aspx

Gewone legalisatie

Voor landen die niet bij het Apostilleverdrag zijn aangesloten, is een gewone legalisatie van de Rechtbank vereist. Nadat deze legalisatie op een document is geplaatst, moeten ook nog legalisaties worden aangevraagd bij het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassade of het consulaat van het land waarvoor de vertaling bestemd is. Deze buitenlandse vertegenwoordigingen zijn meestal gevestigd in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam of Brussel. Een gewone legalisatie van de Rechtbank kan uitsluitend in het Nederlands worden afgegeven.

Legalisatie kosten:
Legalisatie kosten zijn de kosten die de rechtbank, ministeries en ambassades/ consulaten in rekening brengen voor de legalisaties.

Apostille rechtbank : € 20,00
Legalisatie rechtbank: € 20,00
Legalisatie Ministerie van Buitenlandse Zaken: € 10,00
Legalisatie ambassade/ consulaat: divers. Van 8, 00 € tot € 800, 00

Waarom zou de klant laten Babylon Languages de legalisatie te regelen ?

Houdt u er rekening mee dat u meerdere keren naar de instanties toe moet gaan. Eerst naar de rechtbank dan naar het Ministerie van Justitie, vervolgens naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken . U bespaart uzelf een hoop geld, tijd, energie en ergenis als Babylon Legalizatir diensten voor u bemiddelt.

Bemiddeling kosten voor het legaliseren van documenten ten behoeve van de client

Particulier 15 € (excl. btw) per opdracht
Zakelijk 35 € (excl. btw) Per opdracht < 2 documenten
  45 € (excl. btw) Per opdracht > 2 documenten

lees meer van legalisering van document in Nederland

http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/legalisatie-van-documenten

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>